Havermout met melk voor 1 persoon

Havermout met melk voor 1 persoon

Bereiding & Ingrediënten

Voedingswaarden:
Dit recept bevat per persoon 340 kcal, 14 gram eiwit, 6 gram vet en 56 gram koolhydraten oftewel 17 En% eiwit, 16 En% vet en 67 En% koolhydraten. Dit recept bevat 9 En% verzadigd vet. Dit is een verantwoord ontbijt want een verantwoord ontbijt bevat maximaal 350 kcal.

Deze maaltijd is geschikt voor sporters want ze worden aangeraden te kiezen voor maaltijden met minimaal 55 En% koolhydraten.

Deze maaltijd is geschikt voor krachtsporters want 10 gram eiwit bínnen 30 minuten na een intensieve krachttraining bevordert de herstel van  de spierschade.

Deze maaltijd is geschikt voor sporters die 5-30 minuten vóór het sporten 50 gram koolhydraten willen innemen. Door de inname van extra koolhydraten kan het lichaam langer sporten.

Dit is ook een gezonde maaltijd want een gezonde maaltijd bevat maximaal 35 En% vet en maximaal 10 En% verzadigd vet.

Deze maaltijd bevat 16 En% vet en past daarom in een vetarm dieet.

Deze maaltijd heeft een GI-getal van rond 55 en is daarom geschikt voor suikerpatiënten en mensen met overgewicht. Ze worden aangeraden maaltijden met een laag GI-getal te eten omdat maaltijden met een laag GI-getal het bloedsuikergehalte minder sterk doen schommelen. Maaltijden met een laag GI-getal zijn maaltijden met een GI-getal van 55 of lager.
Lees meer over het GI-getal in de presentatie koolhydraten.

Het GI-getal van deze maaltijd kan verlaagd worden door minder rietsuiker of geen suiker toe te voegen.
Het vezelgehalte van deze maaltijd kan verhoogd worden door meer havermout toe te voegen.

In combinatie met:
Deze maaltijd in combinatie met 2 glazen (300 mg) halfvolle melk bij de lunch en een kom vla (300 mg) als toetje dekt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium van 1000 mg. Calcium is naast voldoende vitamine D en lichamelijke activiteiten nodig voor het behoud van stevige botten.
Zuivelproducten zijn rijk aan calcium, vitamine B2, vitamine B12 en eiwitten.